Psycholoog

Mijn naam is Paula Wesselink. Ik ben geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut (BIG) en tevens opgeleid als EMDR-therapeut (lid VEN) en relatie- en systeemtherapeut (lid NVRG). Op verschillende werkplekken heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in het behandelen van jongeren, adolescenten en volwassenen met diverse problematiek. Specifieke ervaring heb ik met identiteitsproblematiek, trauma, angst- en stemmingsklachten, klachten ten gevolge van rouw of verlies, eetproblemen en partnerrelatieproblematiek.

Naast mijn werkzaamheden in Praktijk de Laurier ben ik werkzaam binnen een kleine instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie en volwassenpsychiatrie. Daar behandel ik jongeren en hun ouders/gezinnen en volwassenen met complexe psychiatrische problematiek. Daarnaast geef ik les op de opleiding voor gezondheidszorgpsychologen bij de Rino in Utrecht.

Over mijn werk:
“In mijn werk met jongeren, adolescenten en volwassenen heb ik me kunnen ontwikkelen tot een empathisch, steunende therapeut. Als therapeut probeer ik mij te verplaatsen in de ander, af te stemmen op de ander om zodoende de ander zo goed mogelijk te kunnen begrijpen. Begrip en respect vormen de uitgangspunten voor mijn behandeling.  Samenwerking tussen therapeut en cliënt zie ik als een belangrijke voorwaarde voor behandeling. Ik ben van mening dat pas wanneer therapeut en cliënt samen gaan staan voor de problemen die om oplossing vragen, er daadwerkelijk groei, ontwikkeling of berusting plaats kan vinden. ”

Registraties:
Gezondheidszorgpsycholoog (Register Beroepen Individuele  Gezondheidszorg, BIG)
Psychotherapeut (Register Beroepen Individuele Gezondheidszorg, BIG)

Lidmaatschappen:
Vereninging EMDR Nederland (VEN)
Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP)
Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG)